Investitiile italienilor de la Pirelli in Romania ar putea ajunge la 400 milioane euro dupa anul 2009, daca grupul decide sa ridice productia de anvelope a fabricii din Slatina la circa zece milioane de unitati anual, de la doua milioane anul acesta, a spus, citat de NewsIn, presedintele grupului Pirelli.
"Investitiile noastre ar putea ajunge la 400 milioane euro dupa 2009, daca piata va creste in acelasi ritm ca si pana acum. La anul, vom dubla capacitatea de productie a fabricii de anvelope din Slatina la patru milioane de unitati, insa obiectivul este sa ajungem la 8 - 10 milioane de unitati dupa 2008 si sa transformam fabrica intr-una dintre cele mai mari ale grupului Pirelli din lume", a spus presedintele grupului Pirelli pe plan mondial, Marco Tronchetti Provera.

Pirelli nu a decis inca daca va extinde capacitatea de productie din Slatina la peste opt milioane de anvelope anual.

La anul, investitiile totale ale Pirelli in Romania vor ajunge la 235 milioane euro pentru cele trei fabrici: anvelope, cord metalic pentru automobile si filtre antipoluare. in prezent, functioneaza primele doua fabrici, cea de filtre pentru motoare diesel, urmand a fi deschisa la jumatatea anului viitor, dupa o investitie de 25 milioane euro.

Pirelli are in prezent in Romania aproximativ 1.700 de angajati, iar numarul acestora va trece de 2.000, dupa deschiderea fabricii de filtre antipoluare. Compania va mai angaja alti 500 de oameni, necesari dublarii in 2008 a productiei de anvelope la Slatina.

Grupul Pirelli a devenit unul din cei mai importanti investitori din industria de componente auto, dupa ce a deschis in octombrie 2006 la Slatina o fabrica de anvelope in care a investit 170 milioane euro. De la inaugurare au fost produse un milion de anvelope.

Presedintele Pirelli a spus ca italienii ar putea furniza anvelope si filtre de particule pentru automobilele Ford ce urmeaza a fi produse la Craiova. "E clar ca daca vine Ford in Romania va fi o consecinta naturala sa avem activitati cu dansii atat la filtre cat si la anvelope (...) Ford este un partener traditional pentru noi", a spus Tronchetti Provera, care a adaugat ca "este prea devreme sa existe un contract cu Ford in Romania".

Pirelli a mai deschis acum doi ani la Slatina o fabrica de cord metalic pentru anvelope, la care detine 80% din actiuni, restul de 20% apartinand grupului german Continental. Investitia a fost in jurul a 40 de milioane euro.

Italienii au inceput zilele trecute constructia celei de-a treia fabrici a grupului in tara, unitate situata in Parcul Industrial al judetului Gorj. Fabrica va fi activa in a doua jumatate a anului viitor si va produce filtre antipoluare pentru autoturismele diesel. Investitia este facuta de divizia Ambiente a Pirelli, divizie care desfasoara activitati in domeniul furnizarii de solutii pentru mediu si dezvoltare durabila.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri