"Noul serviciu nu presupune nicio interventie din partea clientilor. Sistemul este montat pe masina intr-un service autorizat iar clientii vor plati un abonament lunar care variaza ca pret in functie de numarul de masini din parcul auto al clientului respectiv", a declarat miercuri vice-presedintele de marketing si comunicare al companiei, Sorin Blaga, intr-o conferinta de presa organizata la standul Rompetrol din cadrul Salonului International Auto Bucuresti (SIAB).

Acesta a explicat ca prin acest serviciu se poate monitoriza traseul parcurs de o masina din parcul auto, timpii de stationare si se pot seta si limite de viteza.

"In cazul in care limita de viteza stabilita pentru un anumit interval orar sau pentru o anumita portiune a traseului este depasita si in cazul in care sistemul detecteaza furt de combustibil din rezervor - prin conectarea unui senzor al Fill&Go Vehicle Control la sonda ce indica nivelul carburantului - atunci sistemul poate instiinta administratorul flotei prin email sau SMS", a adaugat Blaga.

Citeste si:

Referitor la clientii-flote, Blaga a precizat ca Rompetrol Downstream are deja peste 7.000, iar pana la sfarsitul anului se estimeaza o crestere cu 25% a acestora, in special a celor ce detin un parc auto extins si au nevoie de un control periodic si sistematizat al masinilor.

Fill&Go Vehicle Control functioneaza prin tehnologia GPS (Global Positioning System) si este accesibil utilizatorului printr-o pagina de internet in care administratorul parcului auto se inregistreaza si conecteaza la sistem, pe baza de parola.

In prezent, Rompetrol Downstream opereaza o retea de peste 350 de benzinarii la nivel national.