Compania de transport Gokbora International va investi 3,5 milioane de euro in dezvoltarea afacerii din Romania, pe fondul potentialului ridicat al pietei autohtone de transporturi, cu o crestere anuala de 15%: “Dupa Germania, Romania va fi tara in care vom investi masiv”, a declarat Huseyin Senol Cak, presedinte Gokbora International.
Pentru Romania, Gokbora estimeaza o cifra de afaceri de 8,7 milioane de euro in acest an si o crestere cu 15% in 2008. La nivel de grup, compania va incasa pentru acest an 104 milioane de euro, asteptandu-se anul viitor la 120 milioane de euro.

Gokbora International a investit in acest an, la nivel de grup, 33 milioane de euro pentru constructia sediului si a depozitelor din Instanbul, partea asiatica, pentru reinnoirea parcului auto din Turcia si infiintarea filialelor din Azerbaijan si din Duisburg, Germania.

Anul viitor compania turca intentioneaza sa investeasca 19 milioane euro in finalizarea proiectelor din Instanbul, 4,2 milioane euro in reinnoirea a 60 de autovehicule in Turcia, si 2,1 milioane euro in marirea parcului auto din Germania cu inca 30 autovehicule.

Pentru Romania, cele 3,5 milioane de euro alocate confirma faptul ca “Romania are un potential de crestere ridicat, generat de doi factori: dezvoltarea companiilor existente pe piata care determina externalizarea servicilor de transport si infiintarea de noi companii romanesti si straine in domeniul logisticii si transporturilor”, a declarat Ana-maria Gorun, director general Gokbora Romania.

Planul viitor de investitii se va concentra pe cresterea numarului de curse saptamanale pe ruta Turci-Romania, de la 80 la 120 autovehicule si cresterea parcului auto romanesc la o flota de 50 de autocamioane, ajungandu-se de la 130 curse pe saptamana la 300. Planul vizeaza si cresterea numarului de angajati romani, de la 15 la 70.

“Ne vom axa si pe transportul intracomunitar, in afara Turciei, in statele unde suntem prezenti: Italia, Germania, Spania, Franta, Romania etc. Acesta va reprezenta 10% din rulajul pentru 2008”, a mai declarat Ana-Maria Gorun. Grupul Gokbora asigura transport rutier, servicii de logistica si depozitare, dar si transport aerian, maritim si de proiect (transporturi agabaritice si in container).

Principala activitate este transportul rutier, cu o flota de aproximativ 1.100 de vehicule proprii in Germania, Franta, Italia, Turcia, Spania, Azerbaijan si Romania. Operatiunile companiei sunt coordonate strategic de catre doi frati, Seref Cak, presedinte administrative si Senol Cak, presedinte comercial.

In Romania, piata transporturilor este unul din cele mai dinamice sectoare, cu o crestere anuala de aproximativ 15%, comparativ cu media europeana de circa 20%. Transporturile de marfa si logistica depasesc 4 miliarde de euro in Romania, in Uniunea europeana insumand nu mai putin de 250 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri