„Expansiunea Carrefour va fi din ce in ce mai rapida si vizeaza sa aduca hipermarketurile in cat mai multe orase din Romania. In 2008-2009 vom continua strategia alerta de dezvoltare, asa cum am anuntat deja, vom mai deschide noi hipermarketuri Carrefour in: Oradea, Arad, Pitesti, Suceava, un al doilea hipermarket la Braila, un al doilea la Iasi, inca doua la Bucuresti – Vitan si Berceni - si un al doilea la Constanta”, a precizat Caller.

Astazi, Carrefour a inaugurat un nou hipermarket, la Braila, in urma unei investitii estimate la 20 de milioane de euro. Cu o suprafata de vanzare de 13.000 de metri patrati, Carrefour Braila include o galerie comerciala de 2.000 de metri patrati, un mall de 9.000 de metri patrati, un magazin de tipul do-it-yourself (bricolaj) si un magazin de electronice si electrocasnice.

Pentru Carrefour Braila au fost create 630 noi locuri de munca, iar de la infiintarea sa Carrefour Romania a facut deja peste 6.800 de angajari. La finele anului 2007, Carrefour va avea peste 7.000 de angajati.

Reprezentantii grupului francez estimeaza ca lantul de magazine va inregistra o cifra de afaceri in crestere cu 30% fata de 2006, atingand valoarea de 800 de milioane de euro, urmand ca in 2008 veniturile sa depaseasca un miliard de euro.

Citeste si:

Preconizarile pentru anul acesta sunt facute fara a lua in considerare volumul de vanzari realizat de lantul de supermarketuri Artima, intrucat compania franceza inca mai asteapta decizia finala a Consiliului Concurentei pentru finalizarea tranzactiei.

Luna trecuta trecuta, Carrefour Romania a anuntat preluarea, contra sumei de 55 de milioane de lei, a lantului de supermarketuri Artima, care detine 21 de unitati in vestul tarii.

Cu aceasta tranzactie, Carrefour, cel mai mare retailer european, intra pe segmentul supermarket-urilor in Romania pentru a completa prezenta sa pe cel al hipermarket-urilor.