"Restul de 400 de milioane de lei reprezinta credite si eventual emisiuni de obligatiuni. Directia Comerciala intretine contacte si negociaza obtinerea creditelor necesare activitatii de dezvoltare cu toate bancile interesate, inclusiv cu BEI. Intre obiectivele de investitii in pregatire se regaseste si centrala hidroelectrica cu acumulare prin pompaj Tarnita-Lapustesti. Asteptam sa primim studiul de fezabilitate, apoi scoatem la licitatie", a adaugat Traian Oprea.

De asemenea, Hidroelectrica mai are in vedere continuarea proiectelor de retehnologizare, dar si obiective de investitii cu punere in functiune intre 2009 si 2011.

"Intre proiectele pe care le pregatim pentru 2008 sunt proiectele de retehnologizare, cu continuare in acest an, adica retehnologizare cu modernizare la Centrala Hidroelectrica (CHE) Portile de Fier II din cadrul Sistemului Hideroenergetic si de Navigatie (SHEN) Portile de Fier II, lucrari de reabilitare a ecluzei romanesti din cadrul SHEN Portile de Fier I si retehnologizarea echipamentelor din Centrala Hidroelectrica Lotru Ciunget", a precizat directorul general al Hidroelectrica.

Citeste si:

Totodata, sunt luate in calcul lucrari la obiective de investitii cu punere in functiune in 2008 cum sunt CHE Raul ALB din cadrul amenajarii hidroenergetice Bistra Poiana Marului, Ruieni, Poiana Rusca si CHE Movileni din cadrul amenajarii hidroenergetice a raului Siret, pe sectorul Cosmesti-Movileni.

"Lucrari la obiectivele de investitii cu punere in functiune in perioada 2009-2011, vor fi amenajarea hidroenergetica a raului Strei pe sectorul Subcetate-Simeria, amenajarea hidroenergetica Rastolita, amenajarea hidroenergetica Livezeni-Bumbesti, amenajarea hidroenergetica Surduc-Siriu si amenajarea hidroenergetica Bistra Poiana Marului, Ruieni, Poiana Rusca, dar si Aductiunea secundara Sebes”, a adaugat Oprea

Profitul inregistrat de Hidroelectrica in 2007 se ridica la peste 80 de milioane de lei.