Roche Romania, afaceri de 110 mil. euro in 2007

Roche Romania, filiala locala a concernului farmaceutic elvetian Roche Group, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 364 milioane lei anul trecut.

Cota de piata a Roche Romania in 2007 a fost de 6,83%. Produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari in anul 2007 sunt cele destinate tratamentului hepatitelor virale B si C si anemiei.

Medicamentele ale caror vanzari au avut insa cea mai mare crestere comparativ cu anul 2006 au fost cele destinate tratamentului cancerului.

Roche este lider mondial in oncologie, 50% din vanzarile mondiale ale grupului Roche datorandu-se acestui portofoliu de medicamente.

„Anul trecut, grupul Roche a investit in cercetare si dezvoltare peste 8 miliarde de franci elvetieni, cu 15% mai mult decat in anul precedent, ceea ce reprezinta peste 20% din vanzarile diviziei de farmaceutice a grupului in anul 2007”, a declarat Dan Zamonea, director general al Roche Romania.

Pentru anul 2008, Roche Romania estimeaza a crestere a cifrei de afaceri in linie cu cresterea generala a pietei farmaceutice din tara noastra.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri