Producatorul finlandez de echipamente sportive Amer Sports a anuntat, miercuri, ca va concedia 400 de salariati in cadrul unui program de restructurare si a precizat ca este posibil ca unele dintre disponibilizari sa fie facute si in Romania.

Amer Sports - care detine marcile de echipamente sportive de iarna Salomon si Atomic - va concedia in total 400 de salariati in cadrul unui program de restructurare pentru 2008.

Amer Sports are o fabrica de articole sportive la Timisoara, pe care o detine dupa cumpararea - in 2005 - de la Adidas a producatorului francez Salomon, care isi delocalizase productia din Savoia in Romania pentru a-si reduce costurile de productie.

Concedierile vor fi facute mai ales in Franta si in Austria, unde compania va inchide fabricile sale de productie de schiuri si de clapari, a spus directorul general al Amer Sports, Roger Talermo, la o conferinta de presa.

Talermo a precizat, insa, ca unele dintre disponibilizari ar putea fi facute si in Romania.

Amer afisase anterior o scadere a profitului din operatiuni permanente pana la 11 milioane euro (16,11 milioane dolari) in perioada octombrie-decembrie 2007, ca urmare a vanzarilor slabe de echipamente sportive de iarna.

Amer Sports, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente sportive din lume, a raportat vanzari de 1,65 miliarde euro in 2007, in scadere cu 8%, si un profit net de 18,5 milioane euro, mai mic cu 74%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Romanii, tot mai interesati de sport: Hervis, afaceri de 53 mil. euro