In 2007 vanzarile de bere Guinness au inregistrat o crestere in volum de 25% fata de anul precedent, ponderea volumului de vanzari pe canalul HoReCa atingand o valoare de 45% din total.

Importatorul berii Guiness, URBB, estimeaza pentru anul acesta un salt de 40% in volum a vanzarilor pentru acest produs.

Compania intentioneaza sa creasca cu 10% in volum vanzarile de bere Guiness pe canalul HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele), comparativ cu anul trecut.

"In ceea ce priveste consumul de bere Guinness in Romania, se poate vorbi intr-o oarecare masura de sezonalitate, care tine in primul rand de sarbatorile specific irlandeze, cum este cazul Zilei Sf. Patrick, cand vanzarile cresc cu 20-30 % fata de media zilnica", a declarat Catalin Ignat, vicepresedinte de marketing in cadrul URBB.

In timpul sarbatorilor de Paste sau de Craciun, segmentul berilor premium de import inregistreaza cresteri de 50% in aceste perioade, potrivit lui Ignat.

In 2007, segmentul berilor din import s-a dublat fata de anul precedent, atingand in prezent 0,2% din piata.

In Romania, Guinness se afla in portofoliul companiei URBB din 1996.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri