" Am crescut mult peste asteptarile pe care le aveam la inceputul anului trecut si ne-am pastrat pozitia de lider si cota semnificativa de 15% pe o piata de peste 200 de jucatori, estimata recent de ANEVAR la 25 de milioane de euro in 2007", a declarat Adrian Crivii.

Cresterea din 2007 a fost sustinuta atat de numarul mare de evaluari de bussines, cat si de dublarea numarului de contracte de evaluare incheiate. Anul trecut compania a realizat 25.000 de rapoarte de evaluare.

Printre clientii prezenti in portofoliul firmei in utimul an se numara Automobile Craiova, Antibiotice Iasi, Electrolux, SSIP Broker, BNR etc. La inceputut acestui an compania a castigat licitatia pentru evaluarea participatiilor statului la 50 dintre companiile aflate in portofoliul Fondului Proprietatea.

In prezent, ponderea tipurilor de servicii in totalul cifrei de afaceri a Darian este: 70% pentru evaluari pentru banci (40% pentru sectorul de retail si 30% pentru sectorul corporate), 18% evaluari de companii si evaluari pentru delistare si 12% evaluari pentru raportari finaciare.

Citeste si:

Pentru 2008 Darian estimeaza o crestere de 30% a cifrei de afaceri, pana in jurul valorii de 4,8 milioane de euro.

"Intentionam ca anul acesta sa reducem ponderea evaluarilor pentru segmentul de persoane fizice, de la 40% la 30% din cifra de afaceri si ne asteptam la o crestere a evaluarilor pe care le vom efectua pentru segmentul corporativ", a precizat Adrian Crivii.

Compania de evaluare Darian este prezenta pe piata din 1990 si are in total 20 de puncte de lucru, cea mai mare retea de birouri de evaluare din tara, care se completeaza cu alti 50 de colaboratori independenti. Darian are 75 de angajati, media de varsta in companie se situeaza sub 30 de ani.