Brandul Timisoreana, aflat in portofoliul URSUS Breweries, membra a SAB Miller, a inregistrat in 2007 o cota de piata de 11,3%, conform datelor de retail audit MEMRB Romania, piata berii alcoolice.

"Marca si-a continuat cresterea spectaculoasa dupa ce, in 2006, Timisoreana a raportat o cota de piata de 8,8%, iar in 2005, 7,1%. Practic, in numai trei ani de zile, marca autohtona produsa in prima fabrica de bere din Romania, a urcat, in acest segment, de pe pozitia cinci, pe prima pozitie", se arata in comunicatul companiei.

Potrivit comuniactului de presa, in anul 2007, marca de bere Timisoreana a raportat o cota de piata, in cadrul segmentului mainstream, de 27,9%. Pe acelasi segment, berea Timisoreana inregistra o cota de piata de 23,4% in 2006, respectiv 21,1% in 2005. De asemenea, compania a informat ca, in 2007, volumul Timisoreana a inregistrat o crestere de 41,8% fata de anul anterior, in conditiile in care piata berii a cunoscut un ritm de crestere de 29,3%.

„(...) Cel mai important factor, insa, in impulsionarea vanzarilor, in cazul Timisoreana, ramane intelegerea superioara a consumatorului, fapt ce a dus, practic, la dublarea vanzarilor in anul fiscal trecut, a declarat senior brand managerul Timisoreana, Ursus Breweries, Harry Ioncica.

Berea Timisoreana este fabricata din 1718 si face parte din portofoliul de marci al URSUS Breweries alaturi de: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Stejar, Ciucas, Reed’s si Pilsner Urquell. URSUS Breweries, subsidiara a SABMiller plc, detine o cota de piata de 24,9% (conform MEMRB).

Compania are sediul central in Bucuresti si detine patru fabrici de bere in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati.

SABMiller plc este unul dintre cei mai mari producatori de bere din lume, cu participatii in companii de fabricare a berii si contracte de distributie in peste 60 de tari de pe sase continente. Marcile grupului includ beri internationale premium, cum ar fi Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro si Pilsner Urquell, precum si o gama de marci locale. In afara SUA, SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii de imbuteliere a produselor Coca-Cola din lume.

In exercitiul financiar incheiat la 31 martie 2007, grupul a raportat un profit brut ajustat de 3.154 milioane USD si o cifra de afaceri de 18.620 milioane USD. Compania SABMiller plc este cotata la bursele de valori din Londra si Johannesburg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cum arata cele mai noi locuri de picnic din Brasov