Societatea de administrare a investitiilor (SAI) Globinvest si-a majorat capitalul social de 2,6 ori, pana la 5,2 milioane lei, prin incorporarea unei parti a profitului aferent anului trecut.

Globinvest, care administra la sfarsitul lunii martie active de aproape 50 milioane lei, a obtinut anul trecut un profit de circa 3,6 milioane lei.

Inainte de majorare, Globinvest avea un capital social de 2 milioane lei.

Potrivit datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC), Globinvest ocupa locul al saselea in clasamentul valoric al activelor administrate, cu o cota de 6,1% din piata fondurilor deschise de investitii.

Globinvest administreaza in prezent cinci fonduri de investitii: trei cu plasamente preponderent in actiuni, unul monetar si un fond diversificat.

Potrivit datelor de pe pagina de internet a societatii, fondul diversificat Transilvania este cel mai mare vehicul de investitii al Globinvest, avand pe 21 aprilie active de 29,98 milioane lei, dupa o scadere de 5,94% in ultima luna.

Pe locul al doilea, dupa active, se gaseste Fondul Privat Comercial (FPC), care este un fond inchis de investitii (private-equity) cu plasamente preponderent in efecte de comert, a carui active se ridicau in 21 aprilie la 26,76 milioane lei - in crestere cu 0,19% fata de luna trecuta.

Globinvest mai administreaza si fondul de actiuni Napoca, care avea in 21 aprilie active de 17,55 milioane lei si consemna o depreciere a activelor cu 11% fata de ultima luna.

De asemenea, societatea de administratie mai gestioneaza si activele Fondului de Actiuni Privat Transilvania (FAPT) si Euro Globinvest, ambele fonduri de private-equity.

FAPT avea pe 7 aprilie active de 11,52 milioane lei si afisa o scadere de 19,34% fata de luna precedenta, in timp ce activele Euro Globinvest se depreciasera in aceeasi perioada cu 2,13%, pana la nivelul de 5,24 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cate fonduri de investitii au reusit sa bata piata dupa criza din 2018