Producatorul lituanian de ingrasaminte chimice ARVI a depus o scrisoare de intentie privind marirea cu 25.000 mp a suprafetei care urmeaza sa fie concesionata in Zona Libera Galati pentru construirea unei fabrici de imbogatire si de ambalare a ingrasamintelor, aria totala depasind 47.000 mp.
"Am primit o noua scrisoare de intentie, prin care Grupul ARVI din Lituania isi exprima intentia de a concensiona inca 25.000 mp, pe langa cei 22.628 mp existenti. ARVI va ajunge astfel la o arie totala de 47.628 mp", a declarat Angela Ivan, directorul Administratiei Zonei Libere Galati.

Documentatia completa a fost trimisa deja Biroului de Licitatii al institutiei, care a demarat procesul de organizare a licitatiei pentru intreaga suprafata.

Perioada pe care ARVI dorste sa concesioneze cei 47.628 mp este de 47 de ani, cu posibilitatea de prelungire a concesiunii cu inca jumatate din acest interval.

Potrivit cererii initiale, care viza doar 22.628 mp, compania lituaniana ARVI intentiona sa deschida in Zona Libera Galati o fabrica de imbogatire si de ambalare a ingrasamintelor, al carei rulaj anual sa ajunga la 150.000 de tone de ingrasamant.

Construirea fabricii urma sa genereze 12 noi locuri de munca, iar valoarea anuntata a investitiei era de 1,5 milioane de euro, din care 800.000 de euro erau alocati construirii halei, 400.000 de euro dotarii cu echipamente si utilaje, iar 100.000 de euro realizarii infrastructurii aferente.

Efortul financiar va creste considerabil dupa redimensionarea investitiei la noua suprafata, dubla. Angela Ivan a precizat, miercuri, ca detaliile vor fi prezentate de ARVI in noul caiet de sarcini, care urmeaza sa fie inaintat Administratiei Zonei Libere inaintea licitatiei pentru terenul de 47.628 mp.

O delegatie condusa de Vitmantaes Kucinskas, Chairman Manager ARVI, a sosit, vineri, la Galati, unde a vizitat terenul din Zona Libera si a avut discutii cu administratia Zonei Libere. Reprezentantii companiei s-au declarat satisfacuti de faptul ca Zona Libera Galati le permite accesul la calea ferata cu ecartament larg, specifica Rusiei, si la cea cu ecartament ingust, specifica Europei, oferindu-le si conexiunea intre cele doua cai. De asemenea, lituanienii s-au aratat interesati de accesul la danele din portul industrial galatean.

Compania lituaniana ARVI opereaza in sectorul agricol si alimentar si detine fabrici in Romania, Ucraina, Rusia, Letonia, Croatia si Serbia. Grupul ARVI reuneste 22 de firme lituaniene si straine si sustine peste 2.500 de locuri de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri