Tymbark Maspex Romania va inaugura in toamna acestui an o noua fabrica la Valenii de Munte, investitia de peste 30 de milioane de euro constand intr-un nou centru de productie, depozite si linii de productie, au spus reprezentantii companiei

Potrivit reprezentantilor companiei, prin noua fabrica de peste 50.000 de metri patrati se dubleaza investitiile facute pana acum de Tymbark in Romania, unitatea de la Valenii de Munte devenind cea mai mare fabrica a intregului grup Maspex.

"Noua fabrica de la Valenii de Munte reprezinta una din directiile strategiei de dezvoltare a Grupului Maspex la standardele Uniunii Europene. Standardul ridicat al noilor linii de productie, precum si utilajele instalate ne permit sa ne extindem gama de produse la un nivel calitativ superior si sa raspundem solicitarilor pietei", a declarat presedintele Tymbark Maspex Romania, Krzysztof Grabowski (foto), citat de NewsIn.

Tymbark Maspex Romania a inregistrat, anul trecut, o crestere a cifrei de afaceri de 29% fata de 2006, pana la valoarea de 190 de milioane de lei (circa 57 de milioane de euro). Pentru anul acesta, compania si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu 20% fata de 2007, la peste 61 de milioane de euro, in vederea consolidarii pozitiei pe piata si a maririi productiei interne.

Tymbark Maspex este lider pe segmentul de nectaruri, cu o cota de 35,3%, conform studiilor AC Nielsen.

Pana in prezent, Grupul Maspex a realizat investitii cumulate in valoare de aproximativ 32 de milioane de euro pentru fabrica de la Valenii de Munte. Cele mai recente investitii in productie ale Tymbark Maspex Romania s-au ridicat la aproximativ 7 milioane de euro si au fost efectuate pentru linia de PET, odata cu intrarea pe piata pe segmentul bauturilor racoritoare in ambalaj PET.

Tymbark Maspex este prezenta in Romania inca din anul 1996, atunci fiind cunoscuta sub numele de La Festa International. Compania are un numar de 600 de angajati si detine o fabrica la Valenii de Munte, unde se produc produse instant si sucuri naturale.

Subsidiara romana a Maspex Wadowice, Tymbark Romania este centrul de coordonare pentru Europa de Est, asigurand producerea, comercializarea si promovarea produselor sale in Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Macedonia, Turcia, Ungaria si in Serbia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Jobul platit cu 6.000 euro, pentru care au candidat o mie de oameni