Crescatorii de bovine au pichetat vineri sediul fabricii Danone cu 100 de persoane si cu peste 40 de persoane sediul Ambasadei Frantei, protestand fata de comportamentul companiei in relatiile contractuale cu producatorii.

O delegatie compusa din membrii Agrostar si condusa de presedintele Stefan Niculae a intrat in sediul Ambasadei Frantei pentru ca sa discute cu reprezentanti ai acesteia si a le inmana o scrisoare de protest pe care acestia sa o prezinte grupului Danone, relateaza NewsIn.

"O sa rugam ambasada Frantei sa duca protestul nostru mai departe, la Danone in Franta, pentru ca filiala de aici nu are niciun interes sa le prezinte problemele noastre. Vrem sa dam un semnal foarte dur pentru ca Danone a inceput sa rezilieze contractele fermierilor care au vorbit si cerem demisia directorului de aprovizionare al Danone Romania", a declarat Stefan Niculae.

Circa 100 de persoane au protestat vineri la poarta fabricii Danone si peste 40 in fata ambasasdei Frantei cu fluiere si talangi. De asemenea, acestea au adus un sicriu si o fanfara care reprezentau imormantarea agriculturii romanesti.

Potrivit Agrostar, scopul pichetelor a fost acela de a exprima revolta fermierilor fata de comportamentul dictatorial al companiei Danone in relatiile contractuale. Contractele comerciale sunt impuse fermierilor romani fara negocieri si sunt reziliate uniform de companie, sustin reprezentantii federatiei.

Agrostar cere demiterea echipei de conducere a companiei si schimbarea politicii pe care investitorul francez o are fata de fermierii romani. Potrivit Agrostar, daca revendicarile nu sunt solutionate, pichetarea Ambasadei Frantei si a fabricii Danone va continua pana in data de 30 iunie, iar de la 1 iulie fermierii vor sista livrarea laptelui.

In luna martie, la nivel national, Federatia Crescatorilor de Bovine din Romania a pichetat locatiile marilor procesatori de lapte din tara, fiind nemultumiti de pretul prea mic pe care il primesc pentru laptele materie prima.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
McDonald’s deschide încă un restaurant, în vreme de pandemie.Unde se află acesta
Setari Cookie-uri