Wittenstein Transilvania SRL, divizia din Romania a grupului va fi inaugurata, pe data de 19 iunie, in parcul industrial Sura Mica, iar aici se vor produce componente pentru roboti folositi in industria medicala si auto.

Pentru inceput, fabrica de la Sibiu va avea un numar de 15 angajati, care vor ajunge la aproximativ 400 in urmatorii 4-5 ani, potrivit reprezentantilor companiei.

„In urmatorii ani intentionam sa extindem productia la cinci hale, iar numarul angajatilor va creste pana la 400. In principal dorim sa ne bazam, pe cat posibil, pe forta de munca locala. Dorim sa realizam colaborari cu universitatile din tara, pentru ca acest mediu este unul extrem de important pentru noi”, a declarat Bianca Szabo, directorul administrativ al companiei, potrivit NewsIn.

Citeste si:

La inaugurarea fabricii de la Sibiu vor fi prezenti primul ministru al landului german Baden-Wurttemberg, Gunther Oettinger, ministrul pentru Afaceri Europene al landului, Wolfgang Reinhart si mai multi oameni de afaceri germani.

Grupul are peste 1.000 de angajati, avand subsidiare in 40 de tari. Sediul central se afla in orasul Harthausen, din landul Baden-Wurttemberg. Grupul produce electromotoare, reductoare, elemente de electronica de actionare cat si sisteme complete de actionare pentru automatizarea industriala, pentru industria aeronautica, dar si pentru tehnica medicala. Wittenstein AG si-a majorat, in zece ani, din 1996-2006, cifra de afaceri de la 12 milioane la 148 milioane de euro.