Preluarea producatorului de mortare si adezivi Zivvo se incadreaza in strategia pe termen mediu si lung a companiei, de a-si intari pozitia pe piata mortarelor si a adezivilor, prin extinderea regionala si acoperirea partii de sud-est a tarii.

"Piata mortarelor de constructii este destul de apropiata ca valoare cu cea a acoperirilor decorative, ajungand la un nivel de aproximativ 250 milioane euro, conform estimarilor interne. Manifesta un trend crescator accentuat, estimat la 20% in 2007 fata de 2006 si credem ca se va mentine la acelasi nivel de crestere atat in 2008, cat si in 2009", a declarat, pentru Wall-Street, Bruno Negoita, director general Dufa Deutek.

Acesta a adaugat ca mortarele vor genera incasari inferioare la un raport volumic mare, spre deoebire de vopseluri, care genereaza valori mai mari, chiar si la volume mici. "Un raport volumic este de 30% vopsele vs. 70% mortare, pe cand raportul valoric intre cele doua este invers, 75% vopsele si 25% mortare", a explicat Negoita.

Pentru anul in curs, in urma investitiilor derulate,se estimeaza o cifra de afaceri cumulata de 45 milioane de euro, urmand ca anul viitor a se inregistreze incasari 65-70 milioane de euro. „Integrarea noii unitati Scan vine sa completeze investitia facuta in martie, cand am achizitionat in Cluj o capacitate moderna pentru productia mortarelor si adezivilor pentru constructii’’, a adugat directorul general Dufa Deutek.

Citeste si:

Compania a cumparat in martie producatorul de mortare si adezivi Bengoss Comimpex, in urma unei tranzactii de aproximativ 19 milioane de euro, intrand pe segmentul adezivilor si mortarelor.

Scan detine o unitate de productie in Fundulea, judetul Calarasi, cu o suprafata totala de de 43.000 de metri patrati si o capacitate de productie anuala de 10.000 de tone. Compania va demara, incepand cu luna viitoare, productia de adezivi si mortare sub brandul Bauleiter.

Dufa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata estimata la 16%. Printre marcile companiei se numara Dufa Deutek, SuperWeiss, Danke!, Oskar si Bauleiter.

Compania a fost infiintata in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii Dufa Deutek.