"Cred ca in 2012 vom atinge o cifra de afaceri de 20 milioane euro intrucat intentionam sa extindem suprafata cultivata cu vita de vie cu inca 500 de hectare. Acest lucru va presupune investitii totale de circa 10 milioane euro, inclusiv fonduri pentru reconversia suprafetelor viticole. In plus estimez ca marja de profit va fi de 5% din cifra de afaceri", a declarat Adrian Toma.

Potrivit acestuia, in 2008 afacerile Veritas Panciu vor scadea sub nivelul de 10 milioane euro inregistrat anul trecut, din cauza unor probleme legate de liniile de imbuteliere, ceea ce va duce la cresterea productiei in vrac, in timp ce va scadea productia de vin imbuteliat.

"Intr-un an normal, 80% din productie este vin imbuteliat si restul in vrac. Anul acesta insa 70% din productie va fi in vrac si prin urmare afacerile vor scadea sub 10 milioane de euro", a mai precizat Toma.

Citeste si:

Veritas Panciu detine in prezent 1.360 de hectare de teren agricol din care 900 de hectare vita de vie. Compania are o capacitate de productie de 10.000 kilograme pe hectar sau 7.000 de litri de vin pe hectar.

Producatorul imbuteliaza vinuri linistite in sticle de la 0,187 litri la un litru, sau back-in-box de trei, cinci, zece litri, dar si vin spumant in sticle de la 0,375 la 15 litri. Printre cele mai cunoscute branduri produse sunt Feteasca Alba si Feteasca Regala pentru vinurile albe, dar si Feteasca Neagra si Pinot Noir pentru cele rosii. Acestea sunt comercializate in marile retele de super si hypermarketuri precum Metro, Billa, Mega Image dar si in singururl magazin propriu detinut de companie in Panciu.

Veritas Panciu a fost infiintata in 1949, iar in 1990 a devenit societate pe actiuni. In prezent 75% din actiunile companiei sunt detinute de Asociatia Viticultorul Panciu. Printre activele companiei se numara un combinat, trei centre de vinificatie si o fabrica de vin spumant.