Consiliul Concurentei a autorizat in data de 4 septembrie 2008 preluarea Cargus de catre Deutsche Post World Net, compania-mama a DHL International Romania.
In luna aprilie a acestui an, institutia guvernamentala a initiat procedurile standard de evaluare a termenilor legali aferenti acestei operatiuni si a compatibilitatii acesteia cu mediul concurential din Romania.

DHL si Cargus se vor dedica in continuare clientilor prin furnizarea de servicii rapide, fiabile si competitive. Conform acordului semnat in luna aprilie, DHL si Cargus isi vor desfasura in continuare activitatea ca entitati separate si isi vor pastra angajatii, brand-ul si tipurile de servicii oferite. Gian Sharp va conduce echipa de management nou formata, in timp ce Augustin Plesea, presedintele Cargus, va continua sa faca parte din echipa de conducere a Cargus.

Procesul de integrare va avea in vedere pastrarea aspectelor pozitive si schimbul de bune practici intre cele doua companii. Vor fi initiate proiecte care vizeaza calitatea, imbunatatirea serviciilor si optimizarea costurilor si care vor fi implementate dupa o perioada de analiza minutioasa a afacerii si a proceselor existente.

Avand in vedere diferentele existente in plan operational intre un business international si unul intern, schimbarile se vor concentra pe automatizarea si imbunatatirea proceselor existente, in scopul optimizarii costurilor si imbunatatirii calitatii serviciilor oferite.

Din punctul de vedere al beneficiilor oferite clientilor, procesul de integrare vizeaza dezvoltarea facilitatilor operationale si a gamei de servicii oferite de Cargus, precum si crearea unei interfete unice care sa asigure, pe termen lung, solutii complete de transport si logistica dintr-o singura sursa.

DHL ofera expertiza globala in transportul expres, transportul de marfa aerian si maritim, transportul pe uscat, solutii logistice contractuale, precum si in servicii postale internationale, expertiza combinata cu o larga acoperire mondiala si o intelegere profunda a pietelor locale.

Reteaua internationala DHL leaga peste 220 de tari si teritorii din intreaga lume. 300.000 de angajati se dedica furnizarii de servicii rapide si de incredere care depasesc asteptarile clientilor. DHL este o marca a Deutsche Post World Net. Grupul a inregistrat venituri de peste 63 miliarde euro in 2007.

Cargus este prima companie romaneasca de expeditii si curierat rapid. In cei 17 ani de activitate, Cargus s-a pozitionat ca unul din cei mai importanti jucatori de pe piata domestica de curierat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri