"Temeiul legal al acestei decizii este dat de Legea137/2002 care prevede faptul ca institutia publica implicata in privatizare poate prelungi succesiv, cu perioade de maximum 30 de zile, dar care cumulate sa nu depaseasca 180 de zile, termenul de valabilitate al ofertei de vanzare", arata persoane avizate din companie, potrivit NewsIn.

Prelungirea termenului are drept scop finalizarea negocierii clauzelor contractului de vanzare - cumparare pentru pachetul de 80,9778% din capitalul social al companiei Avioane Craiova.

In cadrul procesului de privatizare, AVAS a selectat oferta AERO Vodochody a.s. Cehia ca fiind cea mai buna din cele trei oferte depuse pentru societatea Avioane Craiova.

Investitorul ceh AERO Vodochody a depus o oferta de 16,32 milioane euro, formata din pretul pachetului de actiuni in valoare de 4,11 milioane euro; investitii pentru dezvoltarea societatii in valoare de 8,88 milioane euro pe o perioada de cinci ani; capital de lucru in valoare de 3,3 milioane euro, in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu de 30.000 euro in primul an.

Citeste si:

Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost infiintata in anul 1972, avand ca principal domeniu de activitate constructia si reparatia de aeronave si nave. ACV este unicul producator de aeronave de tip militar din sistemul industriei aeronautice romanesti si al avionului de scoala si antrenament IAR 99 SOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Fortelor Armate Romane.

Societatea poate desfasura activitati de intretinere si reparare autovehicule, constructii metalice si parti componente, lucrari de instalatii electrice, izolatii si protectie anticoroziva, activitati de proiectare, urbanizare si alte servicii tehnice, cercetare, dezvoltare si alte activitati.

Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.