Lafarge Agregate si Betoane (AGEM) a suplimentat un credit luat de la actionarul majoritar, Lafarge Ciment Romania, cu 30 milioane lei si si-a majorat gradului maxim de indatorare la 100 milioane lei, arata un comunicat remis pietei Rasdaq.

Actionarii companiei, convocati in 11 septembrie in cadrul adunarii generale, au aprobat nivelul maxim de indatorare la 100 milioane lei, in timp ce consiliul de administratie a hotarat, in urma delegarii primite de la actionari, majorarea limitei imprumutului luat de la Lafarge Ciment Romania de la 70 milioane lei, la 100 milioane lei.

Noul contract de credit va expira in 27 iunie 2009 si va avea dobanda la nivelul ratei de referinta a Bancii Nationale Romane (BNR).

Actionarii companiei aprobasera in iunie creditul de 70 milioane lei (circa 19 milioane euro) de la Lafarge Ciment Romania.

Lafarge Agregate si Betoane are ca obiect de activitate extractia pietrei pentru constructii si are un capital social de 15 milioane lei, divizat in 6 milioane actiuni, cu valoarea nominala de 2,50 lei. Lafarge Ciment Romania este actionarul principal al companiei, cu o detinere de 84,63% din capitalul social, iar SIF Muntenia (SIF4) are o participatie de 10,32%.

Compania are o capitalizare de 156 milioane lei (43,3 milioane euro), conform cotatiei de 26 lei, stabilita in sedinta de joi a pietei Rasdaq.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si