Reprezentantii Aero Vodochody considera ca cele doua saptamani de prelungire vor permite echipelor de experti, consultanti si avocati sa finalizeze detaliilor tehnice ale contractelor.

"Avem toata increderea ca vom finaliza elementele tehnice ale contractului in cel mai scurt timp posibil (...). In acelasi timp cu negocierile purtate cu AVAS, mentinem legatura cu managementul si sindicatul de la Avioane Craiova. Suntem gata sa incepem primul job training la Aero Vodochody pentru angajatii Avioane Craiova chiar saptamana aceasta", a declarat presedintele Aero Vodochody, Igor Hulak, citat de NewsIn.

Acest a precizat ca Aero Vodochody va dezvolta mai departe portofoliul de productie aeronautica a companiei Avioane Craiova. "Vrem sa dezvoltam in continuare si relatia pe care Avioane Craiova o are cu Ministerul Roman al Apararii. Avem, de asemenea, cooperari bine stabilite cu producatori aeronautici de success care ne vor ajuta sa ne atingem obiectivul nostru pe termen lung: construirea unui holding aerospatial pentru Europa Centrala si de Sud-Est, cu scopul intaririi pozitiei companiei pe piata de structuri aerospatiale, si al implicarii in proiecte interesante ca furnizori principali de sub-ansamble", a adaugat Igor Hulak.

AVAS a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute ca a decis prelungirea termenului de valabilitate a ofertei pentru Avioane Craiova cu 15 zile, pana pe data de 29 septembrie 2008, in vederea finalizarii negocierilor cu AERO Vodochody, compania ofertanta castigatoare.

Citeste si:

In cadrul procesului de privatizare, AVAS a selectat oferta AERO Vodochody a.s. Cehia ca fiind cea mai buna din cele trei oferte depuse pentru societatea Avioane Craiova.

Investitorul ceh AERO Vodochody a depus o oferta de 16,32 milioane euro, formata din pretul pachetului de actiuni in valoare de 4,11 milioane euro; investitii pentru dezvoltarea societatii in valoare de 8,88 milioane euro pe o perioada de cinci ani; capital de lucru in valoare de 3,3 milioane euro, in primele sase luni de la transferul dreptului de proprietate si investitii de mediu de 30.000 euro in primul an.

Aero Vodochody a.s. Cehia este cel mai mare producator de avioane militare cu reactie de antrenament din lume. In ultimii 50 de ani, compania a produs peste 6.500 de avioane de constructie proprie, ceea ce reprezinta, in linii generale, doua treimi din productia mondiala din aceasta categorie. De-a lungul existentei sale, societatea a produs, in total, peste 11.000 de avioane, iar incepand cu anul 2000 si peste 150 de elicoptere Sikorsky S-76.