"Temperarea cresterii economice la nivel mondial va avea efecte si asupra Romaniei, ceea ce ar putea duce la cresterea riscului la care sunt expuse si companiile ce activeaza in Romania. Cresterea riscurilor ar putea duce anul viitor si la majorarea preturilor pentru polite cu aproximativ 10-20%", a declarat Dumler, prezent la conferinta de lansare a sucursalei romanesti a asiguratorului de credite comerciale Eules Hermes.

Eules Hermes, controlat de Allianz, a fixat ca tinta pentru sucursala romaneasca o cifra de afaceri de 2 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, potrivit NewsIn.

"Pana la finalul anului, tintim o cifra de afaceri de 2 milioane euro. Pana in luna august, compania monitoriza 8.970 de companii, iar expunerea totala pe Romania era de 2,4 miliarde euro", a spus directorul general al sucursalei Eules Hermes Romania, Cristina Rusuleanu.

Expunerea directa a Eules Hermes pe piata romaneasca este de 322 milioane euro.

La sfarsitul lui 2007, compania a inregistrat pe piata romaneasca o rata a daunei de 10,4%, insa se asteapta la triplarea acesteia pana la finalul acestui an.

Domeniul constructiilor este foarte expus la riscuri, pe fondul dezvoltarii "masive si haotice" din ultimii ani, a mai spus Rusuleanu.

Din totalul expunerii pe Romania, 56 milioane euro au reprezentat primele de asigurare pe comertul cu material lemnos si constructii, iar 40 milioane euro pe extractia petrolului brut.

Citeste si:

In paralel cu sucursala nou infiintata, Eules Hermes Servicii Financiare SRL - care activeaza in Romania din 2003 - va continua sa se concentreze pe analiza de bonitate a clientilor debitori romani si pe monitorizarea acestora.

Reasiguratorii Euler Hermes sunt Munich Re si Allianz.

Euler Hermes ofera in Romania reprezinta trei tipuri de polite de asigurare: world policy, polite elaborate pentru companiile multinationale gestionate EH World Agency, polite pentru companii medii si mari si un serviciu pentru firme mici.

In prezent, Euler Hermes are 23 de angajati in Romania si vrea sa ajunga la 40 de salariati la finalul anului 2009.

Euler Hermes este detinuta in proportie de 80% de Euler Hermes Kreditversicherungs-AG Germania, in timp ce 20% din capital este detinut de OeKB SudostEuropa Ges.m.b.H.

Grupul Euler Hermes, prezent in 50 de tari, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,1 miliarde euro in 2007, asigurand tranzactii de 800 miliarde euro pentru 40 de milioane de companii.