Compania olandeza Vimetco isi va majora cu 50% capacitatea anuala de topire, la peste 1 milion de tone in 2009, a declarat intr-un interviu acordat Reuters, directorul executiv al companiei, anunta NewsIn.
"La anul, vom produce mai mult de 1 milion de tone in total", a declarat, in interviul acordat Reuters, Christian Wuest, referindu-se la topitoriile pe care grupul le detine in Romania si China.

Compania produce, in prezent, 420.000 de tone in China, unde productia va fi majorata cu o capacitate suplimentara de 335.000 de tone, structurata la doua fabrici separate, iar ultima etapa de extindere va fi incheiata la sfarsitul primului trimestru al lui 2009.

Extinderile fac parte dintr-un proiect de creare a unor produse mai scumpe, a spus Wuest.

"Intram in productia de calitate superioara mai degraba decat sa producem doar lingouri, ca sa avem o cota mai buna si o marja ameliorata de profit, deoarece ne asteptam ca aceste produse sa reprezinte un bonus fata de lingouri", a spus Wuest.

Vimetco are si o topitarie de aluminiu in Romania, cu o capacitate anuala de 265.000 de tone. La rafinaria sa de alumina din estul tarii, Vimetco vrea sa reia operatiunile pana la sfarsitul lui 2009.

Fabrica, inchisa la inceputul lui 2007 pentru lucrari de reabilitare, are o capacitate de productie de aproape o jumatate de milioane de tone pe an.

Integrarea pe verticala a reprezentat strategia principala a companiei din ultimii cativa ani, iar un pas inspre atingerea acestui scop a fost cumpararea unei mine de bauxita, in iulie, in Sierra Leone.

Constrangerile energetice, care au majorat costurile de productie, au determinat compania sa isi dezvolte propriile resurse de energie electrica. Astfel, Vimetco are o centrala electrica in China si un proiect de dezvoltare in Romania.

Capacitatea de furnizare cu energie electrica este asigurata printr-un contract pe termen lung in Romania, dar Vimetco dezvolta si un proiect de productie de electricitate, prin intermediul unei companii cu capital mixt, care ar trebui sa inceapa in 2013.

Contractul pe termen lung va acoperi necesarul de electricitate al Vimetco pana la momentul respectiv.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri