Petrom a devenit actionar majoritar la Petrom Aviation

Petrom (SNP) si-a marit participatia la Petrom Aviation Otopeni (ROFU) pana la 69,37% din capitalul social, dupa ce a cumparat vineri de la asociatia salariatilor Petrom un pachet de 20,87% din actiuni, pentru 9,4 milioane lei (2,5 milioane euro), potrivit comunicatului remis Bursei.

Cele 38,68 milioane de titluri Petrom Aviation au fost cedate printr-o tranzactie negociata (deal), la pretul de 0,2430 lei/unitate, in crestere cu 22,11% fata de ultima cotatie.

Petrom va lansa o oferta publica obligatorie de preluare catre ceilalti actionari ai Petrom Aviation conform legislatiei in vigoare.

"Prin participatia detinuta la Petrom Aviation, Petrom este un jucator important pe segmentul combustibilului pentru aviatie. Suntem convinsi ca aceasta achizitie, precum si masurile de modernizare pe care le vom lua in perioada urmatoare ne vor ajuta sa consolidam operatiunile Petrom pe acest segment", a declarat Tamas Mayer, membru al directoratului Petrom si responsabil cu activitatea de marketing.

În urma tranzactiei, Petrom a devenit actionarul majoritar al Petrom Aviation, cu o detinere de 69,37% din titluri, in vreme ce Rivta Handelsges detine 6%, iar Fondul Proprietatea controleaza 3% din capital.

Petrom Aviation are ca activitate de baza comercializarea produselor petroliere de aviatie (in principal petrol turboreactor) catre companiile aeriene romane si straine care opereaza pe aeroporturile din Romania. În 2007, Petrom Aviation a avut o cifra de afaceri de 154 milioane lei si o cota de piata de 30%.

Titlurile Petrom Aviation se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul ROFU. Firma are un capital social de 18,53 milioane lei, divizat in 185,29 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. O actiune ROFU valora 0,1940 lei la inchiderea sedintei de vineri, nivel la care capitalizarea companiei se ridica la 35,95 milioane lei (9,29 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Lăptăria cu Caimac aduce obligațiuni de 3 mil. euro pe Bursa din București
Setari Cookie-uri