OMV Petrom (OMV) a anunţat că vrea să distribuie anul acesta un dividend brut de de 0,0413 lei/actiune, din profitul înregistrat în anul 2023. Cifra este cu 10% mai mare decât anul trecut și ar aduce investitorilor un randament de 7% luând în calcul prețul acțiunii Petrom la ora difuzării acestei știri.

Suma totală pe care Petrom ar putea să o acorde acționarilor prin intermediul dividendelor ar urma să fie de 2,5 mld. lei (62,5% din profitul din 2023).

În plus, Petrom ar putea acorda și un dividend special în acest an, noua distribuție de cash urmând să fie supusă votului acționarilor într-o Adunare Generală care va avea loc în viitor.

Anul trecut, Petrom a distribuit un dividend de bază (0,0365 lei/acțiune) și alte două dividende speciale (fiecare de câte 0,045 lei/acțiune).

Grupul OMV Petrom a înregistrat în 2023 un profit net de 4,03 miliarde lei, în scădere cu 61% faţă de anul anterior, când a raportat 10,3 miliarde de lei.

Profitul a fost afectat de contribuţia de solidaritate pentru 2022 şi 2023 în valoare totală de 2,7 miliarde lei şi de impozitul pe profit.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri