Politica de beneficii cumulata cu managementul performantei trebuie sa fie noua tendinta promovata de oamenii din piata resurselor umane, a declarat Herring Curtis, Senior Manager, Performance & Reward, Ernst & Young, in cadrul seminarului "The people business", organizat saptamana aceasta de Ernst & Young in Romania.

“Exista o legatura stransa intre performanta financiara a unei companii si felul in care aceasta isi recompenseaza salariatii. E important sa intelegem ca salariul nu mai reprezinta cea mai buna forma de compensatie, astfel incat companiile vor trebui sa aplice alte metode pentru a-si motiva angajatii” a spus Curtis.

O strategie de HR coerenta formata din practici de personal training, recrutare si selectie a personalului, premierea si impulsionarea angajatilor prin beneficii extra-salariale, implementarea unor strategii managerial performante vor influenta in mod direct performanta financiara a unei companii, va creste productivitatea si va fideiza angajatii, a mai declarat acesta.

Productivitatea si calitatea muncii este strans relationata cu nivelul de motivare si fidelizare al angajatilor. Pentru a asigura retentia personalului si pentru a reduce chelutuielile departamentele de resurse uname for trebui sa ofere atat pe termen scurt cat si pe termen lung pachete extra-salariale atractive pentru angajati.

Ernst&Young este, potrivit propriilor estimari, lider global in audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si in afaceri, numarand 130.000 de angajati la nivel de grup.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Succesul unui manager in productie: ambitie, pasiune, echipa