“Exista o legatura stransa intre performanta financiara a unei companii si felul in care aceasta isi recompenseaza salariatii. E important sa intelegem ca salariul nu mai reprezinta cea mai buna forma de compensatie, astfel incat companiile vor trebui sa aplice alte metode pentru a-si motiva angajatii” a spus Curtis.

O strategie de HR coerenta formata din practici de personal training, recrutare si selectie a personalului, premierea si impulsionarea angajatilor prin beneficii extra-salariale, implementarea unor strategii managerial performante vor influenta in mod direct performanta financiara a unei companii, va creste productivitatea si va fideiza angajatii, a mai declarat acesta.

Productivitatea si calitatea muncii este strans relationata cu nivelul de motivare si fidelizare al angajatilor. Pentru a asigura retentia personalului si pentru a reduce chelutuielile departamentele de resurse uname for trebui sa ofere atat pe termen scurt cat si pe termen lung pachete extra-salariale atractive pentru angajati.

Ernst&Young este, potrivit propriilor estimari, lider global in audit, asistenta fiscala, asistenta in tranzactii si in afaceri, numarand 130.000 de angajati la nivel de grup.