Hutchinson Port Holdings este interesat sa investeasca in Portul Constanta

Operatorul de containere Hutchinson Port Holdings este interesat sa investeasca in Portul Constanta intr-un nou terminal de containere situat pe Molul III Sud, valoarea proiectului ridicandu-se la circa 67 milioane de euro, a anuntat Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime.

Conform unui comunicat de presa al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, reprezentanti ai holdingului s-au intalnit cu reprezentanti din conducerea CN APMC pentru a se informa despre potentialul Portului Constanta si investitiile care urmeaza sa fie realizate in infrastructura, potrivit NewsIn.

Potrivit CNAPMC, proiectul pentru Molul III S- Port Constanta Sud prevede realizarea de cheuri de acostare si completarea celor existente, precum si realizarea de umpluturi si terasamente in teritoriul molului 3 sud pe o suprafata de cca 35 ha.

Prin realizarea acestei infrastructuri se creaza mari posibilitati de dezvoltare a unui terminal specializat de containere, cu o capacitate de operare containere estimata la 650.000-700.000 TEU-ri/an. Valoarea proiectului, conform studiului de fezabilitate, se ridica la aproximativ 67 milioane de euro, iar lucrarile se vor finaliza in semestrul II al anului 2010.

Hutchinson Port Holdings este unul dintre cei mai tehnologizati operatori din domeniul transporturilor, investind masiv in cercetare, pentru cresterea eficientei.

Anul trecut, Hutchinson a operat 66,3 milioane S TEU la nivel mondial. Hutchinson Port Holdings are peste 30.000 de angajati si a investit in 47 de porturi, din 24 de tari. Activitatea holdingului este concentrata in Asia, dar si in Europa, in special in Belgia, Germania, Olanda, Spania si Marea Britanie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri