Conform unui comunicat de presa al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, reprezentanti ai holdingului s-au intalnit cu reprezentanti din conducerea CN APMC pentru a se informa despre potentialul Portului Constanta si investitiile care urmeaza sa fie realizate in infrastructura, potrivit NewsIn.

Potrivit CNAPMC, proiectul pentru Molul III S- Port Constanta Sud prevede realizarea de cheuri de acostare si completarea celor existente, precum si realizarea de umpluturi si terasamente in teritoriul molului 3 sud pe o suprafata de cca 35 ha.

Prin realizarea acestei infrastructuri se creaza mari posibilitati de dezvoltare a unui terminal specializat de containere, cu o capacitate de operare containere estimata la 650.000-700.000 TEU-ri/an. Valoarea proiectului, conform studiului de fezabilitate, se ridica la aproximativ 67 milioane de euro, iar lucrarile se vor finaliza in semestrul II al anului 2010.

Citeste si:

Hutchinson Port Holdings este unul dintre cei mai tehnologizati operatori din domeniul transporturilor, investind masiv in cercetare, pentru cresterea eficientei.

Anul trecut, Hutchinson a operat 66,3 milioane S TEU la nivel mondial. Hutchinson Port Holdings are peste 30.000 de angajati si a investit in 47 de porturi, din 24 de tari. Activitatea holdingului este concentrata in Asia, dar si in Europa, in special in Belgia, Germania, Olanda, Spania si Marea Britanie.