"Pana la finele lui 2008 vom deschide in Republica Moldova, in primul mall din Chisinau, cate un magazin Debenhams, Olsen, Sacoor Brothers, Forever 18, J. Press si Bijoux Terner. In total vom avea o suprafata comerciala de 2.500 metri patrati, iar extinderea retelei ne va costa in jur de trei milioane de euro" a declarat Ramona Stanciulescu.

Investitia necesara pentru intrarea Rafar in Republica Moldova variaza in functie de fiecare brand, de marimea si designul magazinului. De exemplu, magazinul Debenhams va avea o suprafata de 1.600 mp, iar investitia va fi de 800-900 euro pe metru patrat. In cazul Sacoor Brothers, costurile sunt mai mari, depasind 1.000 euro pe metru patrat, dar suprafata magazinului va fi de 125 mp.

Pe langa Moldova, planurile Rafar mai includ si extinderea lantului de magazine in tara, mai exact in Bucuresti si Oradea. Astfel, in Capitala compania va deschide un magazin Debenhams in mall-ul Plaza Romania cu o suprafata de 1.500 mp, prin investitii de 1,5 milioane de euro. Tot in Bucuresti vor mai fi deschise pana la sfarsitul anului cate un magazin Kanz&Pablosky si Forever 18 in Liberty Center.

Citeste si:

De asemenea, in Oradea vor fi deschise anul acesta magazine Debenhams, Forever 18, J. Press si Bijoux Terner. Costurile totale se vor ridica la circa doua milioane de euro. Per total, Rafar va avea la finele anului o retea de 22 de spatii de vanzare cu o suprafata totala de peste 13.000 metri patrati.

RTC Holding, unul dintre cele mai mari grupuri de retail, distributie si servicii din Romania are in prezent noua divizii: Diverta (retail de carte, jocuri video, muzica, film, IT si papetarie), Rafar (retail haine, incaltaminte si cosmetice in franciza), Proffice (distributie de produse office), Ramiro (distributie de carte, media si jucarii), Sistec (dezvoltare si integrare solutii software), TCE-Curiero (cargo, curierat), Flaro (productie subansamble de plastic, mobilier si produse de birou), Rimobi (dezvoltari si proprietati imobiliare) si respectiv Sebra (francize din industria ospitalitatii).