"Petrom a retras din portofoliul sau de carburanti, in mod progresiv, carburantul Eco Premium. Decizia retragerii a fost luata intrucat Eco Premium 95 a devenit un produs necompetitiv, care nu mai era cerut de clientii companiei, acestia orientandu-se catre celelalte benzine din portofoliul Petrom. Eco Premium poate fi suplinit de oricare dintre benzinele comercializate in statiile Petrom", potrivit datelor transmise de companie.

Benzina Eco Premium 95 a fost prezenta pe lista preturilor de carburanti ai Petrom pana in luna octombrie 2008. Compania comercializeaza acum patru sortimente de benzina si patru sortimente de motorina.

De asemenea, companiile LukOil Romania si MOL Romania au retras de pe piata cate un sortiment de benzina. LukOil a renuntat sa mai produca benzina COR 95 fara Plumb Premium EL, din cauza calitatii inferioare, iar MOL Romania a retras de la comercializare benzina cu plumb Eco Premium, incepand cu 1 aprilie 2008, conform decizei luate in cadrul Asociatei Romane a Petrolului, potrivit datelor oferite agentiei NewsIn de cele doua companii.

Citeste si:

Petrom are activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie si exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, avand o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 257 benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Grupul austriac OMV detine 51,011% din actiunile Petrom. AVAS detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea SA detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,026% iar 6,214% apartin actionarilor minoritari.