Aero Vodochody rateaza si IAR Ghimbav

AVAS nu va prelungi valabilitatea ofertei de vanzare a pachetului de 64,89% din actiunile societatii IAR Ghimbav, iar in consecinta negocierile cu Aero Vodochody au esuat, la fel ca in cazul privatizarii Avioane Craiova.

"Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a decis neprelungirea ofertei de vanzare pentru societatea IAR S.A. Ghimbav. Pana la data de 16.12.2008, termenul limita de valabilitate a ofertei, AVAS nu a ajuns la o intelegere cu ofertantul Aero Vodochody. Prin urmare, societatea urmeaza sa fie relansata la privatizare", spun reprezentantii AVAS.

Autoritatea a inregistrat in data de 15 septembrie 2008 doua oferte pentru preluarea IAR Ghimbav. Ambele companii isi aratasera interesul pentru preluarea IAR Ghimbav si prin transmiterea de scrisori de interes, urmate de realizarea propriului audit asupra societatii.

Cel de-al doilea ofertant, respectiv Marcovici Capital Ltd Israel, a fost exclus de la procesul de privatizare deoarece documentele de participare nu au indeplinit conditiile impuse prin Dosarul de prezentare.

Presedintele Aero Vodochody, Igor Hulak, a declarat la sfarsitul lunii noiembrie ca se astepta ca Aero Vodochody sa incheie in scurt timp negocierile cu AVAS, considerand ca oferta companiei cehe este interesanta pentru autoritatile romane.

Compania din Cehia, Aero Vodochody, a participat si la depunerea ofertelor pentru privatizarea Avioane Craiova, insa negocierile cu AVAS au esuat.

AVAS a publicat in aprilie anuntul de vanzare a pachetului de 12.250.488 actiuni, reprezentand 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave IAR SA Ghimbav. AVAS a prelungit de doua ori termenul de depunere a ofertelor pentru IAR Ghimbav (23 iulie si 15 septembrie) deoarece mai multe companii au dorit sa efectueze propriul audit asupra societatii brasovene.

IAR Ghimbav este o societate deschisa ale carei actiuni sunt tranzactionate pe piata de capital. AVAS detine un pachet de 64,89% din actiunile societatii. Obiectul de activitate al companiei brasovene il reprezinta constructia si reparatia de aeronave.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri