David Lechleiter, Vicepresedinte si Director General al GlaxoSmithKline (GSK) Romania timp de doi ani, a fost numit Vicepresedinte Vaccinuri si Operatiuni Comerciale in cadrul GlaxoSmithKline Franta, iar in locul sau a fost numit Patrick Desbiens, in prezent, director operatiuni comerciale Quebec, GSK Canada.

Patrick Desbines (foto) va prelua functia de vicepresedinte si director general al GSK Romania, incepand cu luna ianuarie 2009.

David Lechleiter a petrecut doi ani in Romania la conducerea GSK, urmand sa preia un mandat in Franta, unde va fi responsabil de vastul portofoliu de vaccinuri al GSK, intr-una dintre cele mai dezvoltate piete europene.

“Am intalnit, in Romania, foarte multi oameni bine pregatiti si pasionati de munca lor, care mi-au facut misiunea mai usoara”, a spus David Lechleiter cu aceasta ocazie.

Succesorul sau la conducerea GSK Romania, Patrick Desbiens are o cariera de peste 12 ani in GSK Canada, unde a ocupat, de-a lungul timpului, mai multe functii de conducere, acoperind arii foarte diverse: comunicare, marketing, vanzari si relatii guvernamentale.

“Sunt foarte bucuros ca am ocazia sa conduc filiala GSK din Romania. In Canada exista o comunitate de romani foarte puternica si ma bucur ca voi avea ocazia sa aflu mai multe despre romani, la ei acasa. Cu ocazia primei mele vizite in Romania am fost impresionat de vointa romanilor de a avea o economie puternica, de motivatia, spiritul antreprenorial si pasiunea romanilor si de parteneriatul cu comunitatea pe care il are GSK in Romania. Desi piata din Romania difera din multe puncte de vedere de cea canadiana, exista similaritati pe baza carora vom putea combina cele mai bune practici din cele doua tari”, a declarat Patrick Desbiens.

GSK Romania este unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata farmaceutica locala, cu o cota de piata de 6,8% si vanzari de peste 460 mil. lei in intervalul octombrie 2007-septembrie 2008.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri