Conducerea producatorului de camioane Roman Brasov (ROVA) vrea sa imprumute 25 milioane euro, pentru prefinantarea unui contract in valoare de 96,3 milioane dolari, incheiat cu firma americana Tacom Waren Michigan.

Daca actionarii vor aproba propunerea, in adunarea generala a actionarilor din 23 ianuarie 2009, Roman Brasov ar putea contracta imprumutul de la Banca Comerciala Romana, in mai multe transe succesive, pentru fiecare comanda primita de la firma americana.

De asemenea Roman Brasov vrea sa-si majoreze capitalul social cu 7,12 milioane lei, reprezentand contravaloarea investitiilor realizate de Pro Roman SA, actionarul majoritar. Pentru aceasta ar putea fi emise 2,85 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei, in favoarea Pro Roman si va fi oferita, de asemenea, actionarilor minoritari posibilitatea de a subscrie actiuni, pentru a-si mentine cota.

Producatorul de camioane Roman Brasov a obtinut in primele sase luni ale acestui an un profit net de 861.750 lei, fata de pierderile de 14,14 milioane lei inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Afacerile companiei au urcat in primul semestru la 93,5 milioane lei (25,5 milioane euro), nivel de peste doua ori peste cel inregistrat in intervalul echivalent din 2007, de 41,5 milioane lei.

Roman Brasov are un capital social de 295,16 milioane lei, divizat in 118 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al societatii este Pro Roman Brasov SA, care detine 91,49% din capitalul companiei.

Valoarea de piata a societatii este de 82,64 milioane lei (21,02 milioane euro), conform cotatiei de 0,70 lei, inregistrata in sedinta din 22 decembrie. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiune XMBS, sub simbolul ROVA.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si