Rompetrol a ieftinit motorina cu 6 bani/litru

Compania Rompetrol, controlata de KazMunaiGaz din Kazakhstan, a redus preturile de referinta la motorina cu 6 bani/litru, in timp ce pretul benzinei ramane neschimbat, potrivit datelor anuntate de companie.
Astfel, motorina Efix Diesel costa 3,56 lei/litru, iar motorina Winter Diesel este 3,86 lei/litru. Preturile benzinelor raman neschimbate. Litrul de benzina Efix 95 este 3,42 lei, iar cel de benzina Alto 101 este 4,07 lei, informeaza NewsIn.

Anterior, Rompetrol a ieftinit sambata, 21 februarie, pretul benzinelor din statiile proprii cu 8 bani/litru, iar pe cel al motorinelor cu 12 bani/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.

In Romania, Rompetrol opereaza peste 450 de benzinarii. Grupul Rompetrol NV este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei.

Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.

Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz, a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri