ANAF si Philip Morris lupta impreuna pentru combaterea contrabandei cu tigari

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Philip Morris Romania au semnat astazi un acord care stabileste bazele cooperarii acestora in vederea combaterii comertului ilegal cu tigarete in Romania.

"Comertul cu produse din tutun contrafacute si de contrabanda are un impact negativ semnificativ asupra bugetului de stat, asupra pietei legale, precum si asupra consumatorilor. In opinia noastra, combaterea cu succes a oricarei forme de contrabanda cu produse din tutun necesita o cooperare activa si permanenta intre ANAF si industria tutunului", a declarat Sebastian Bodu, Presedintele ANAF.

Protocolul stabileste cadrul general de cooperare in eforturile de a combate contrabanda si contrafacerea produselor din tutun. Prin semnarea acestui acord, ANAF si Philip Morris Romania se angajeaza sa-si acorde sprijin reciproc prin schimbul de informatii specifice si expertiza. Acordul, incheiat pe o perioada de un an, poate fi extins cu acordul partilor.

"Acordul de Cooperare, o initiativa laudabila a ANAF, este un pas inainte in lupta impotriva comertului ilicit cu tigarete care determina pierderi de venituri atat pentru guvern, cat si pentru Philip Morris Romania. Suntem hotarati sa actionam impotriva comertului ilegal cu tigarete si ne-am luat angajamentul de a lucra cu guvernul in aceasta directie. Suntem convinsi ca reglementarea stricta si aplicarea eficace a legii sunt critice pentru succesul oricarui efort impotriva contrabandei si contrafacerii", a spus Richard Morgan, director general al Philip Morris Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri