La randul sau, distribuitorul de centrale termice va oferi servicii de consultanta si de training pentru montatorii Lindab. Parteneriatul cu Lindab este unul dintre factorii importanti ai strategiei Baxi de a-si creste vanzarile de panouri solare cu 30% in 2009.

Distribuitorul de centrale termice a vandut anul trecut panouri si sisteme solare in valoare de 465.000 de lei (126.000 euro), la o cifra de afaceri totala de 21 milioane de lei (5,7 mil. euro).
”Compania a inregistrat o crestere cu aproximativ 60% a volumului vanzarilor de centrale termice cu condensare, panouri solare si pachete termice, comparativ cu anul 2007. Ponderea acestor produse in totalul cifrei de afaceri a fost de 12% in 2008”, spune Mariana Neamtu, marketing manager Baxi Romania.

Cea mai mare parte a afacerilor companiei a fost generata de vanzarile de centrale termice standard si cu condensare. In cadrul parteneriatului, Baxi Romania a oferit 5 sesiuni de training, de care au beneficiat 60 dintre montatorii de tigla metalica a Lindab.