Primaria municipiului Galati a emis autorizatia de constructie pentru un complex comercial care va gazdui un hypermarket Cora, lucrarile urmand sa inceapa la vara si sa dureze un an, investitia anuntata fiind de 70 de milioane de euro.
Complexul se va intinde pe o suprafata de zece hectare. "Societatea Sunset Properties SRL Bucuresti a obtinut din partea Primariei Galati autorizatie pentru a construi Centrul Comercial Pelican, care va gazdui un hypermarket Cora. Complexul se va intinde pe 10 zece hectare, va costa aproximativ 70 de milioane de euro, fiind astfel cea mai mare investitie realizata vreodata de o companie privata in Galati", a declarat viceprimarul municipiului Galati, Nicusor Ciumacenco, potrivit NewsIn.

Lucrarile de constructie vor incepe la vara si vor dura un an.

"Pe amplasamentul in suprafata totala de 98.868 mp va fi ridicata o constructie compusa din trei parti distincte: aripa vestica va contine magazinele mici situate pe doua niveluri (P+E1), in jurul unei galerii de circulatie. La etajul al doilea este amplasata o zona de alimentatie publica si alta pentru diverse activitati. Aripa estica va contine hypermarketul si magazinul hobby, iar demisolul va fi ocupat de un garaj subteran", a precizat viceprimarul Galatiului.

Din suprafata totala de 98.868 mp, achizitonata de investitor de pe piata libera, aria construita va fi de 46.205 mp, din care cea destinata pentru corpul de magazine, garaje si food-court - 21.262 mp, pentru corpul de hypermarket si magazinul hobby - 24.473 mp, iar aria desfasurata pentru garaje subterane - 24.473 mp. In total vor fi 1.874 de locuri de parcare subterane si supraterane. Aria desfasurata pentru spatii de inchiriat (hobby, hypermarket, magazine, restaurante) va fi de 74.655 mp.

Complexul comercial Pelican, care va genera cateva sute de locuri de munca, va fi amplasat in extremitatea vestica a municipiului Galati, in cartierul Micro 16, la intersectia dintre Soseaua de Centura si Drumul Viilor. Primaria promite ca va pune la dispozitia galatenilor mijloace de transport in comun pana la Complexul Comercial Pelican.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
MAE: Fermă din Germania unde lucrează şi români a intrat în insolvenţă
Setari Cookie-uri