Vios (Brasov), una dintre cele doua firme preluate de Lindab Suedia anul trecut, in urma achizitiei grupului slovac Sipog, a fost inchisa la jumatatea acestei luni. Operatiunile Vios au fost preluate de Rova Romania (Sibiu), cealalta firma achizitionata de suedezii de la Lindab.
“Nici marca si nici gama de produse a Vios nu vor fi afectate in niciun fel de aceasta preluare. Suntem convinsi ca decizia noastra de a promova si comercializa sub un singur acoperis atat produsele marca Rova cat si produsele marca Vios, va fi in interesul clientilor nostri, contribuind la optimizarea serviciilor noastre”, spune Radu Filimon, directorul general al Rova Romania.

In septembrie anul trecut, Consiliul Concurentei aproba preluarea Vios si Rova Romania de catre grupul suedez Lindab. Rova Romania produce si comercializeaza tigla metalica, in vreme ce Vios vindea sisteme de recuperare a apelor pluviale.

“ Prin preluarea Vios se revine practic la modul de functionare de pana acum doi ani al Rova, cand livram solutii complete pentru acoperisuri, adica atat tigla, cat si jgeaburi si burlane. Am facut lobby pe langa cei de la Lindab pentru a se realiza aceasta fuziune, pentru ca nu era normal sa cheltuim bani pe transortul produselor Vios de la Brasov la Sibiu”, afirma Filimon.

Dupa absorbtia Vios de catre Rova, cei 11 angajati ai firmei din Brasov au fost concediati. “ Angajatilor Vios li s-a oferit posibilitatea de a lucra in Sibiu, dar au refuzat aceasta propunere. Oricum, procesul de preluare inca nu s-a finalizat, toate formalitatile urmand sa se incheie in cateva luni”, precizeaza Filimon.

Potrivit directorului general al Rova Romania, firma a avut afaceri de 12 milioane de euro anul trecut. “ Speram ca in 2009 sa ne crestem businessul prin aceasta consolidare”, mai spune Filimon.

Pe langa Rova, grupul suedez Lindab este prezent in Romania cu firmele Lindab SRL, specializata in productia de material de constructii metalice, si cu Lindab – Astron Building Systems, specializata in productia de hale metalice.

Grupul Lindab este unul dintre cei mai importanti jucatori europeni pe piata de constructii metalice prefabricate, cu prezenta in 31 de tari, avand circa 5.000 de angajati.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri