Conducerea Rafo Onesti (RAF) cere acordul actionarilor pentru contractarea unui imprumut de 330 milioane euro, necesar pentru modernizarea si reconstruirea rafinariei, a anuntat compania petroliera.

Imprumutul este garantat de stat, dar serviciul datoriei aferente creditului urmand sa fie asigurat din surse proprii.

Totodata, actionarii Rafo vor hotari in 7 iulie daca contractul de administrare cu Petrochemical Holding GmbH va fi prelungit cu inca 2 ani, potrivit NewsIn.

Administratia RAFO a trebuit sa depuna la Ministerul Finantelor, pana in 15 aprilie, o documentatie cu privire la garantiile oferite de inteprindere si informatii despre banca de la care intentioneaza sa contracteze un credit, pentru care solicita garantii guvernamentale.

Potrivit lui Ion Marian, liderul sindicalistilor de la RAFO, cele peste 300 de milioane de euro pe care conducerea rafinariei intentioneaza sa le imprumute vor fi utilizate pentru schimbarea tehnologiei de la RAFO, astfel incat societatea sa produca pe viitor motorina, gaze si produse aromate pentru industria petrochimica, pentru care exista piata de desfacere. RAFO ar urma sa renunte la productia de benzina.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Angajati ai RAFO Onesti vor fi concediati colectiv