EuroIns Romania are in prezent un capital social de 36,3 milioane lei, dupa cum arata NewsIn.

Majorarea de capital ar urma sa fie facuta prin aport in numerar al actionarilor, precum si prin marirea corespunzatoare a numarului de actiuni ale societatii.

Actionarii EuroIns Romania urmau sa discute, miercuri, majorarea capitalului social al companiei cu 12,7 milioane lei intr-o prima etapa, restul de 12,3 milioane lei urmand sa fie adaugat la capitalul social pana la sfarsitul acestui an. In sedinta de miercuri au decis insa sa faca majorarea intr-o singura etapa.

"Majorarea capitalului social al companiei nu se mai face in doua etape. Actionarii majoritari au vazut ritmul mare de crestere al activitatii companiei, motiv pentru care au decis sa nu mai faca majorarea in doua etape", a explicat Gluvacov.

In aceeasi sedinta, actionarii au decis sa il numeasca pe Dan Bold in calitate de membru nou al consiliului de administratie si totodata sa il revoce din functia de membru pe Hristo Gueorguiev Cenev.

In primul trimestru din acest an, EuroIns Romania se afla pe locul zece in clasamentul asiguratorilor din Romania, cu o valoare a primelor brute subscrise de 117,37 milioane lei (27,51 milioane euro).

EuroIns Romania a afisat pentru anul trecut afaceri de 152,8 milioane lei (41,5 milioane euro), conform rezultatelor preliminare, in crestere cu 63% fata de cele din 2007.

Compania este controlata de EuroIns Plc cu 84,876%, alti actionari detinand 15,124 % din capitalul social.

In vara lui 2007, grupul financiar bulgar Eurohold a investit 12,5 milioane euro pentru preluarea a peste 75% din actiunile EuroIns Romania (fosta Asitrans Asigurari), incluzand achizitia de titluri, cresterea de capital, precum si pachetul majoritar al Asitrans Leasing.