Compania BDG Import a raportat in 2008 vanzari in valoare de 2,5 mil. euro pentru marca de brandy Metaxa.
La nivel mondial, brandul Metaxa a vandut anul trecut, cu ocazia celei de-a 120-a aniversari, peste 1,2 milioane de baxuri de 8,4 litri.

Metaxa continua sa fie lider pe piata greceasca de bauturi alcoolice, cu o cota de 80%. In Romania, Metaxa a raportat vanzari in volum de 30.000 de baxuri de 8,4 litri.

“Aceasta evolutie pozitiva se datoreaza atat apetentei crescute a romanilor pentru produsele premium cat si efortului depus pentru maximizarea actiunilor de marketing planificate pe canalele on Trade si off trade. Vom investi si in acest an in strategia noastra de marketing pentru a creste vizibilitatea acestui produs pe piata locala”, declara Ana Maria Sterian (foto), brand manager Remy-Cointreau.

Metaxa este prezenta in peste 60 de tari din intreaga lume si face parte, la nivel international, din portofoliul companiei Remy-Cointreau Group.

Potrivit datelor furnizate de companie, Metaxa se situeaza pe primul loc in categoria sa-brandy-din punct de vedere al vanzarilor in travel retail si duty free. La nivel international, in urma clasamentului publicat de revista The Spirits Business, in martie 2008, Metaxa ocupa locul 15 in topul Marcilor cu cea mai rapida crestere si locul 42 in topul volumelor de vanzari. La nivel global, cele mai importante cresteri se inregistreaza la Metaxa 5 stele.

Brandul Metaxa a intrat pe piata din Romania inainte de 1989 si in prezent face parte din portofoliul de marci al BDG Import. Alaturi de Metaxa, portofoliul de branduri al companiei BDG Import mai include: Jack Daniel’s, Finlandia, Remy Martin, Cointreau, Louis XIII, Piper Heidsieck, Evian, Jagermeister, Corona Extra, Budweiser Budvar, Southern Comfort, Herradura, Laurent Perrier, Baron Philippe De Rothschild, Passoa, Borges.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cel mai mare producător de bijuterii va folosi doar aur și argint reciclat
Setari Cookie-uri