Complexul Energetic Craiova a luat o linie de credit de 38 milioane lei de la BRD - Groupe Société Générale, pentru nevoile curente ale producatorului de electricitate, a declarat directorul general al complexului, Constantin Balasoiu.

"Contractul a fost semnat deja. Cele 38 milioane lei sunt pentru nevoile curente ale companiei si pentru imbunatatirea cash-flow-ului. Este o linie de creditare pe termen scurt, care se ramburseaza in 12 luni", a spus Balasoiu, citat de NewsIn.

Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise organizata de CE Craiova, pentru care au fost primite in total trei oferte.
Actionarul majoritar al complexului energetic este Ministerul Economiei.

Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica si are o putere instalata de 930 MW. Compania are patru sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II si Sucursala Termoserv.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia - de la Turceni, Rovinari si Craiova - asigura circa o treime din productia de electricitate a tarii.

BRD - Groupe Société Générale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare, si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti. BRD - Groupe Société Générale este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de 930 de agentii. La 31 decembrie 2008, BRD numara 2,6 milioane clienti activi individuali si corporativi si peste 2,3 millioane de carduri.

Actionarul principal al BRD este Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 27 milioane clienti din intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Schimbare de management la filiala de leasing a BRD Societe Generale