"Nu va pot spune inca despre ce banci este vorba, pentru ca suntem inca in negocieri. In septembrie, speram sa finalizam negocierile si sa semnam. Avem probleme cu cash-flow-ul. Imprumutul va fi folosit pentru investitii in general, in retehnologizare, punerea in functiune a unor noi unitati", a spus Mihai David.

Compania a anuntat la inceputul acestui an investitii de circa 1,15 miliarde lei, pentru 2009, in punerea in functiune de obiective noi, dar si retehnologizari la centralele cu durata normala de viata depasita.

Totodata, in ceea ce priveste o decizie privind disponibilizari in cadrul companiei, Mihai David a afirmat ca Hidroelectrica are forta de munca excedentara, dar ca nu poate da angajati afara, intrucat nu are fonduri suficiente pentru a face disponibilizari. "Nu sunt de acord sa dau 48 de salarii compensatorii, in situatia unor concedieri colective. Eu vreau sa aduc cat mai mult business la companie", a adaugat David.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati.

Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.