Motoractive IFN, companie detinuta de grupul Dogus, si-a majorat capitalul social cu 42,1 milioane lei, pana la 111,99 milioane lei (circa 27 milioane euro), potrivit unei decizii a actionarilor din 26 iunie.
Anterior, compania avea un capital de 69,89 milioane lei. Pentru majorare, compania a emis 4,21 milioane actiuni nominative, fiecare in valoare de 10 lei, subscrise in totalitate de catre Dogus GE BV, potrivit NewsIn.

In urma majorarii de capital, Dogus GE BV si-a mentinut detinerea de 99,99% din capitalul social al companiei, in conditiile in care GE Capital International Hordings Corporation detine o singura actiune la Motoractive.

GE Money a intrat pe piata din Romania in 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare non-bancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub denumirea de Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA (companie specializata in credite ipotecare si imobiliare).

Din iunie 2008, firmele folosesc brandul GE Money.

Cele trei companii sunt detinute in parteneriat de grupul turc Dogus Holding AS si de General Electric Capital Corporation (GECC), companie a General Electric.

Dogus Group din Turcia a cumparat in decembrie 2007 de la divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
VIDEO Digitalizare în retail: Unde este nevoie de transformare digitală
Setari Cookie-uri