Remedia amana negocierile cu Dornafarm pana in 2010

Distribuitorul si retailerul de farmaceutice Farmaceutice Remedia , controlata de Valentin Tarus, a amanat pentru anul viitor discutiile cu privire la preluarea jucatorului regional Dornafarm, cu sediul in Suceava.
“Ne dorim sa colaboram in continuare cu Dornafarm, discutiile despre fuziune merg inainte, dar aceasta s-ar putea concretiza abia la anul, cand vom avea la dispozitie rezultatele financiare ale ambelor companii, atat ale Remedia, cat si ale companiei sucevene”, a declarat Valentin Tarus (foto), actionarul majoritar al Remedia.

Farmaceutica Remedia tinteste pentru anul acesta afaceri de 150 de milioane de lei (circa 35,2 milioane de euro), in scadere cu aproape 4% fata de rezultatele obtinute in 2008 (36,6 milioane de euro). In perioada ianuarie-septembrie 2009, compania a inregistrat o cifra de 92,7 milioane de lei (21,8 milioane de euro), adica 97,5% din planul pentru primele opt luni, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.

In ceea ce priveste profitul, Cosmin Podelean, directorul de vanzari la nivel national din cadrul Remedia estimeaza o valoare de 900.000 de lei (211.700 de euro), pe fondul “reevaluarii datoriilor in valuta ale societatii la un curs valutar mai bun decat precedenta analiza”.

In primele opt luni ale lui 2008, Remedia a realizat o cifra de afaceri de 78,1 milioane de lei (21,2 milioane de euro), iar pierderile s-au cifrat la aproape 43.000 de euro.

Aflati mai multe despre discutiile privind fuziunea Farmeceutica Remedia - Dornafarm.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri