Top Brands Distribution (TBD), al doilea mare distribuitor de bunuri de larg consum din Romania, a intrat in industria produselor lactate prin achizitia a 66% din actiunile companiei Master House Grup, detinatoarea unei fabrici de procesare a laptelui in judetul Giurgiu, a declarat, pentru Wall-Street, Virgil Munteanu, director de comunicare Top Brands Distribution.
Procesul de negociere a fost demarat la inceputul acestui an, Top Brand Distribution devenind asociat majoritar cu 66% din partile sociale ale Master House Grup in luna iunie. In prezent, capitalul social al Master House Grup este de 924.700 lei.

In acest proces cele doua companii au beneficiat de serviciile companiei de consultanta Real Finance&Business Consulting.

“Asa cum anuntase anterior, Top Brands Distribution era interesata sa intre in industria lactatelor si a considerat o oportunitate propunerea de asociere in cadrul Master House Grup”, spune Virgil Munteanu (foto).

Fabrica de lactate este amplasata in satul Vadu Lat, comuna Bucsani, judetul Giurgiu si are o capacitate de procesare a laptelui de 10.000 litri pe zi.

Top Brands Distribution este principalul distribuitor local al produselor Philip Morris si Kraft Foods. Compania are o platforma de distributie ce acopera Capitala si 18 judete ale tarii, totalizand peste 450 de angajati si peste 20.000 de clienti.

TBD a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de aproximativ 300 milioane euro. Actionariatul este format din Top Brands Holding (50%) si Brightlane LLC (50%).

Master House Grup este detinuta in prezent de Top Brand Distribution (66,67%) si de Abu Wakid Darwish (27,25%) si Abu Wakid Darwish Nicoleta (6,08%), fondatorii companiei, potrivit datelor furnizate de Registrul Comertului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri