Firma are in prezent 19 avocati, in crestere cu 20% fata de echipa initiala, specialistii fiind coordonati de catre Marian Dinu, Country Managing Partner al casei de avocatura.

“Zona corporate nu va mai creste anul viitor, in conditiile in care zona de imobiliare, M&A si finantari, care generau cele mai mari venituri pentru noi, traverseaza o perioada dificila. Vom avea cresteri insa pe zona de litigii si reglementari, astfel incat mizez pe un avans al afacerilor de 15-20% in 2010. Vrem ca in urmatorii trei ani sa ajungem la afaceri de 5-10 milioane de euro, poate chiar mai aproape de pragul de 10 milioane”, a spus Marian Dinu, care pana in toamna anului trecut a condus practica corporativa a biroului local al Linklaters.

El apreciaza ca firma a lucrat in primul an de activitate pe piata locala in proportie de 20% pentru clientii veniti pe filiera internationala, restul de 80% fiind companii proprii.

Oficialul companiei nu a precizat valoarea veniturilor in primul an de activitate in Romania, insa in ceea ce priveste ponderea afacerilor, 60% dintre acestea sunt generate de grupul de drept corporativ si fuziuni si achizitii, in timp ce grupurile de finantari si proiecte, imobiliare si constructii, dreptul muncii si litigii au contribuit cu 40%.

DLA Piper a oferit consultanta juridica pe sase tranzactii incheiate deja in 2009.

Cel mai recent deal asistat din punct de vedere juridic de avocatii DLA Piper este preluarea de catre fondul de investitii britanic Tri a unei parti din complexul rezidential Perla Residence, in schimbul a aproximativ 15,5 milioane euro.

Cea mai complexa tranzactie asistata de DLA Piper este cea cu Top Diagnostics, care a inceput in urma cu aproximativ doi ani si a avut multe etape intermediare si conditii pentru finalizare, fiind un trasfer de business si nu o simpla vanzare de actiuni.

La nivel mondial, DLA Piper opereaza 67 de birouri in 29 de tari, cu peste 3.500 de avocati.