"Maine in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), vom decide noul director general al Hidroelectrica. Va fi dificil", a spus secretarul de stat din Ministerul Economiei (ME), Tudor Serban, citat de NewsIn.

Intrebat daca unul dintre posibilii viitori sefi ai producatorului de electricitate ar putea fi Stelian Gal, fostul director general al transportatorului national de electricitate, oficialul ministerului a raspuns ca "intr-adevar, se vehiculeaza si acest nume, si Stelian Gal este avut in vedere, dar si un om din cadrul Hidroelectrica".

Adriean Videanu l-a numit la 1 iulie pe Mihai David in functia de director general al celui mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica. Acesta il inlocuia in functie pe Traian Oprea, care in prezent este director general adjunct al companiei.

Hidroelectrica este cel mai mare si cel mai ieftin producator de energie electrica din Romania. Compania a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste ca sursa regenerabila de energie apa. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, si are peste 5.000 angajati.

Ministrii si secretarii de stat din PSD si-au depus la 1octombrie demisiile la cabinetul premierului Emil Boc, dupa ce liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca formatiunea paraseste guvernarea.