Cooptarea de noi clienti a ridicat cu 36% afacerile G4S Romania in primele noua luni

Compania G4S Romania, subsidiara locala a grupului danez de securitate si paza G4S, a inregistrat o cifra de afaceri de 333,3 milioane de lei (78, 8 mil euro) in primele noua luni ale anului, in crestere cu circa 36% fata de perioada similara din 2009.
Avansul afacerilor a fost determinat, printre altele, de atragerea de noi clienti, precum si de masurile de reducere a costurilor implementate de companie.

“Avand in vedere situatia economica din Romania in momentul de fata, preconizam ca vom avea o crestere de 25% fata de anul trecut”, spune Alice Tirsea, directorul general al G4S Romania.

Grupul danez a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 383 milioane de lei (104 mil. euro) pe piata locala, in crestere cu circa 70% fata de 2007.

Compania de paza si securitate a cheltuit pana in prezent 79% din bugetul de investitii de 12 mil. euro alocat pentru 2009.

Compania a finalizat recent o investitie de 2,6 milioane lei (0,6 mil. euro) intr-un centru de procesare numerar in Brasov.

G4S Romania reuneste trei divizii: Cash Services (transport de bani), G4S Security Services (paza umana, monitorizare, interventii, audit de securitate) si G4S Security Systems (sisteme electronice de securitate).

Piata de paza avea o valoare de 550-700 mil. euro la sfarsitul lui 2008.

In Romania exista circa 1.100 de firme de securitate, 90 dintre acestea fiind afiliate la PSS. De asemenea, 75% dintre firme au sub 50 de angajati, in vreme ce marile firme ajung la peste 3.000 de angajati.

Principalii jucatori din piata locala sunt G4S Security Services (Danemarca), BGS (Romania), Securitas Security Services (Suedia), Rosegur (Spania), UTI Group (Romania) si Interguard Grup (Romania).Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri