Petrom, cea mai mare companie romaneasca, detinuta de grupul austriac OMV, analizeaza in prezent mai multe proiecte din sectorul energiei regenerabile, potrivit lui Razvan Nicolescu, head of corporate affairs din cadrul companiei.

"Petrom are un interes direct in sectorul energiei regenerabile si analizam mai multe proiecte, dar inca nu ne este foarte clar cand vom incepe investitiile. Vom anunta atunci cand vom lua o decizie in privinta acestora", a declarat Razvan Nicolescu, in cadrul conferintei Forum Invest privind domeniul energetic din Europa Centrala si de Est.

Oficialul Petrom nu a oferit detalii despre proiecte, precizand doar ca acestea se inscriu in sectoarele energiei geotermale si eoliene. "Este foarte complicat sa ne pronuntam cand vom incepe investitiile pentru ca depinde de criza economica", a adaugat Nicolescu.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Compania detine, de asemenea, o retea internationala de 269 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. In anul 2008, cifra de afaceri a Petrom a fost de 4,552 milioane de euro, EBITDA (Venituri Inainte de Dobanzi, Taxe, Deprecieri si Amortizari) a fost de 969 milioane de euro.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. Grupul OMV activeaza in 13 tari din Europa Centrala in domeniile de Rafinare si Marketing si in 17 tari in sase regiuni de baza in domeniul de Explorare si Productie. Ministerul Economiei detine 20,64% din actiunile Petrom, Fondul Proprietatea detine 20,11%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare 2,03% iar 6,21% apartin actionarilor minoritari.

Citeste si care sunt planurle Guvernului Croitoru pentru sectorul energetic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si