Angajatii companiilor private nu vor mai primi in acest an cel de-al 13-lea salariu, in timp ce, in 2008, peste 30% dintre organizatii includeau acest beneficiu in pachetul acordat de Craciun, potrivit unui studiu al companiei furnizoare de servicii de salarizare si gestionare a personalului Paylogic.

Firmele de productie care anul trecut au acordat cel de-al 13-lea salariu se gasesc in imposibilitatea de a face acest lucru in decembrie 2009, acestea adoptand un sistem de recompensare bazat exclusiv pe nivelul performantei fiecariu angajat.

Mai mult, la nivelul intregii piete, doar 54,6% dintre companii acorda prime de Sarbatori in acest an, fata de 93,5% anul trecut. Fata de consistenta in bani a primelor din 2008, anul acesta tichetele cadou, deductibile fiscal, cu o valoare maxima de 150 lei predomina in pachetele de Craciun. Media primelor acordate in 2008 a fost de aproximativ 605 lei per angajat, in timp ce anul acesta nivelul mediu al primelor va fi sub 230 lei per angajat.

Astfel, 65% dintre companii vor acorda tichete cadou in 2009 , cu aproape doua treimi mai mult decat anul trecut, cand peste 75% dincompanii si-au recompensat in bani angajatii.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 86 de companii din mediul privat, 37% din acestea provenind din Bucuresti. Firmele provin cu precadere din industriile auto, medical, financiar si servicii.

Infiintata in anul 2001, Paylogic este dedicata serviciilor de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. In prezent, compania are sediul central in Bucuresti, avand si alte 4 birouri locale, in Cluj, Timisoara, Sibiu si Medias.

Citeste si Ce angajati din multinationale mai iau prima de Craciun


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Saracia celor tineri face din Romania campioana inegalitatii sociale